Tratinčice – igraonica Stari Slatinik

Mješovita odgojna skupina od tri do šest godina djetetova života.
Igraonica se provodi tri puta tjedno u trajanju od tri sata:
ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 12:00 – 15:00 sati
Odgojiteljica: Maja Vuksanović

Dječje aktivnosti: 03.04.2017.g.

Tema proljeće: Ponedjeljak: aktivnosti od projekta voće i povrće, slikopriča gusjenica koja je puno jela, moja prva enciklopedija – ptice. Likovne aktivnosti: mrkva: tapkanje tempera, jagoda: lijepljenje i izrezivanje na shemu jagode, leptir: tuljci, pastele, ptice u gnijezdu: vata, kolaž papir, karton, pastele. Pjesmica: leptiriću šarencicu. Strina rodo -igra s pjevanjem. Slobodna igra, radni listovi, igra: glazbena stolica, odlazak na igralište.

Dječje aktivnosti, travanj 2017.g.

Tema: Ususret Uskrsu! Razgovor o Uskrsu, značenju, pisanicama, običajima, slikopriča:Uskrs, priča o zecu koji je volio Uskrs, animirani film: Uskršnji zec dolazi u grad, Likovne aktivnosti:vijenac za vrata: bojanje pisanica pastelama,rezanje škaricama i lijepljenje na obrub, Zec: tuljak, kolaž papir, pastele, Bojanje riže: krep papirom (priprema za ukrašavanje pisanica) pjesmica: juri zeka iz daleka, igre s pokretima, radni listovi, slobodne aktivnosti, odlazak na igralište.

Tema: Uskrs! Likovne aktivnosti: uskršnja čestitka:kolaž papir, lijepljenje vune, bojanje pisanica obojanom rizom, bojanje pisanica temperama. Priče: pisanica, Uskrsnuće.. slikoprića:Janko i Uskrs, pjesma: juri zeka iz daleka, uskršnja pjesmica, igre s.pokretima, tradicijske.igre. Slobodne aktivnosti

Mali poklon djeci za Uskrs od odgajateljice i Udruge za djecu Bubamara

Dječje aktivnosti, 02.05.2017.g.

Tema: Dan planeta Zemlja! edukativni video o planeti Zemlji, Sunčevom sustavu. Prica o životinjama koje su obilazile kontinente, Dječak istražuje svemir. Pjesmica: ovo je nasa planeta, kaži mi kontinente, Likovna aktivnost: planeta Zemlja: pastele i krep papir, izrada globusa: bojanje,izrezivanje i lijepljenje. Zajednička aktivnost: karta svijeta. Slobodne aktivnosti