Održana mala olimpijada

U sklopu provedbe projekta Aktivni roditelji za aktivnu zajednicu proveden čitav niz aktivnosti, a jedna od njih je i Mala olimpijada koja je u organizaciji CTR-a i partnera, održana 21. svibnja 2016. u Podcrkavlju.

Mala olimpijada okupila je više od 200 natjecatelja dobi od 3 do 6 godina te jednak broj roditelja i gledatelja koji su s velikim ponosom bodrili male natjecatelje. U organizaciju događaja se uključila i rado odazvala cijela zajednica na čelu s načelnikom Općine Podcrkavlje, Tomislavom Trtanj, koji je istaknuo kako stoji na raspolaganju kao podrška kako za ovu, tako i za sve buduće manifestacije, bilo da je riječ o prostoru, volonterima ili opremi.

Na Maloj olimpijadi je sudjelovalo 10 odgojnih skupina, od čega su tri skupine bile gostujuće, a to su natjecatelji iz udruge Leptir; skupina Bubamara iz Velike Kopanice, skupina Pčelica iz Oprisavaca te skupina Mrav iz Donjih Andrijevaca. U ulozi domaćina bila je skupina Tigrići iz Podcrkavlja.

Svaka natjecateljska skupina je sudjelovala u igrama koje su bile prilagođene njihovoj dobi: bunar (tradicijska igra), slaganje baturica, tačke (tradicijska igra), ubacivanje loptice u kanticu, provlačenje kroz tunel i sl., koje su uvježbali s odgojiteljicama kroz sportski program igraonica.

Kristina Čeliković, voditeljica i predsjednica Udruge za djecu “Bubamara” istaknula je kako se kroz ovo natjecanje kod malenih sudionika razvija osjećaj zajedništva, tolerancije, suradnje, timskog rada i pružanja potpore.

Mališani su za svoj trud nagrađeni medaljama i peharima, za što nisu mogli skriti veliko oduševljenje, radost i ponos.