Opremljene igraonice i početak provedbe kraćih odgojno-obrazovnih programa.

U svrhu usklađivanja obiteljskih i poslovnih obaveza ciljne skupine (nezaposlenih roditelja) u sklopu projekta “Aktivni roditelji za aktivnu zajednicu”, s 15. ožujkom 2016. uspostavljene su i započele s radom igraonice na šest lokacija koje će se provoditi do završetka projekta (15. studeni 2016.).

Program igraonica se provodi na području Općina Brodski Stupnik, Sibinj, Bebrina, Podcrkavlje i Čaglin, a u tu svrhu formiran je mobilni tim od 3 odgojiteljice, od kojih svaka provodi igraonice na 2 lokacije.

U suradnji s načelnicima spomenutih općina, osiguran je i uređen prostor za provedbu igraonica, a za koje je u sklopu projekta nabavljen didaktičko-metodički pribor za rad s djecom i certificirani namještaj.

Formirane su odgojno-obrazovne skupine sukladno Državnom pedagoškom standardu s 20-tak djece u jednoj odgojno-obrazovnoj skupini u dobi od 3-6 godina djetetova života.

Igraonice se provode tri puta tjedno u trajanju od 180 min na lokacijama Brodski Stupnik, Stari Slatinik, Sibinj, Šumeće, Podcrkavlje i Čaglin. Zbog iznimno velikog interesa na području Općine Bebrina formirane su dvije odgojno obrazovne skupine.

Raspored održavanja igraonica objavljen je na ovoj stranici, a više možete saznati klikom na Udruga Bubamara.