Održana radionica Motivacijsko-psihološka podrška za nezaposlene roditelje

Edukacija Motivacijsko – psihološka podrška za nezaposlene roditelje održana je u svrhu jačanja sudionika za aktivno sudjelovanje u projektu, jačanju samopouzdanja i samoinicijative te kontinuirane suradnje i nakon završetka projekta “Aktivni roditelji za aktivnu zajednicu”.

Edukaciju za nezaposlene roditelje provela je dr.sc. Ivana Maurović prof. socijalni pedagog tijekom siječnja i veljače 2016.g. na području 6 lokacija – Brodski Stupnik, Stari Slatinik, Sibnj, Bebrina, Podcrkavlje i Čaglin.

Sudionici edukacije su kroz 2 poludnevne radionice imali priliku upoznati se s temama – vještine samoinicijative, emocionalna inteligencija, vještine učinkovitog upravljanja promjenama. Cilj edukacije je bio podići svjest polaznika o prednostima života ruralnih područja i jačanju samoinicijative za podizanje kvalitete života.

Kako je planirano da se edukacija odvija na 6 lokacija zbog jednostavnijeg i lakšeg organiziranja nezaposlenih roditelja (problemi vezani za prijevoz i udaljenost lokacija), ovaj pristup se pokazao idealnim konceptom s obzirom na broj zainteresiranih roditelja za sudjelovanje na edukacijama, a koji je premašio planiranu brojku od 90 nezaposlenih roditelja.

Više od 100 sudionika su po završetku edukacije kroz raspravu i druženje istaknuli kako im je Motivacijsko-psihološka radionica uvelike pomogla da uvide mogućnosti koje im se pružaju u njihovoj sredini, inicijative koje će uspjeti ostvariti ukoliko se udruže i pokrenu, bolje organiziraju i iskoriste mogućnosti koje im se nude u lokalnoj zajednici.