Formirane odgojne skupine projekta “Aktivni roditelji za aktivnu zajednicu” po lokacijama općina (Čaglin, Podcrkavlje, Sibinj, Stari Slatinik, Brodski Stupnik, Bebrina)

CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije u suradnji s partnerima (LAG Posavina, Općina Brodski Stupnik i Volonterski centar Slavonski Brod) provode projekt “Aktivni roditelji za aktivnu zajednicu” koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu programa 2007.-2013., “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza III”. Projektom će se unaprijediti vještine i znanja 90 nezaposlenih roditelja koji će tijekom provedbe projekta imati mogućnost zbrinjavanja djece u igraonicama s programima usmjerenim prema intelektualnom, kreativnom i psihološkom razvoju djeteta.

Kako bi se ostvarila svrha projekta, tijekom provedbe će se provesti čitav niz aktivnosti koje uključuju edukativne aktivnosti u svrhu jačanja konkurentnosti nezaposlenih roditelja na tržištu rada, s ciljem podizanja ekonomske aktivnosti u mladim obiteljima u ruralnim područjima, te stvaranje pravnih i materijalnih preduvjeta za rad s predškolskom djecom, u smislu osnivanja igraonica za djecu predškolske dobi na području LAG-a Posavina.

U svrhu informiranja javnosti objavljujemo formirane odgojne skupine po lokacijama na području provedbe projekta – LAG-a Posavina.